Wie zijn we?

Op 9 september 2009 zag KotéKoer vzw het daglicht. Op dat moment gaat in Torhout de musical ‘Honk!’ in première, een gelegenheidsproject van een groep enthousiastelingen, onder de koepel van een plaatselijke toneelkring en met een cast van 40 acteurs, een professionele technische crew en een live-orkest. Elke voorstelling is uitverkocht en eindigt met denderende staande ovatie van het publiek. De schrijvers van ‘Honk’, George Stiles en Anthony Drewe, wonen de voorstelling bij en zijn zo enthousiast dat ze de groep vragen om als eerste amateurgezelschap ter wereld hun versie van ‘Peter Pan’ op de planken te brengen.

De groep is verheugd met deze opportuniteit en besluit een nieuwe Brugse musicalvereniging op te richten: KotéKoer vzw, een knipoog naar een aloude theaterterm. In september 2011 komt ‘Peter Pan’ tot leven in de Brugse Stadsschouwburg, en het is een gigantisch succes voor de jonge vereniging.

In de daaropvolgende jaren ontpopt het gezelschap zich als een productiehuis dat garant staat voor kwaliteitsvolle musicals. Hierbij proberen we ons niet te binden aan één specifiek musicalgenre, maar kiezen we ervoor om ons publiek telkens weer te verrassen. We brachten verschillende internationale musicals naar Brugge, waaronder gekende hits als ‘Beauty and the Beast’, ‘Legally Blonde’ en Little Shop of Horrors’, maar waagden ons ook aan onbekende parels als ‘Carrie’, ‘Urinetown’ en ‘Big Fish’. Een overzicht van al onze producties kunt u binnenkort vinden op onze geschiedenispagina.

Dat dit gesmaakt wordt, is te merken in ons bereik: niet enkel onze cast en crew, ook ons publiek reist vanuit heel Vlaanderen naar Brugge om te genieten van een aangename avond of middag uit. Een voorstelling van KotéKoer staat dan ook garant voor kwaliteit in alle aspecten, waarbij u geniet van een voorstelling opgemaakt in een professioneel kader en gebracht door een cast en crew die de zaal volledig meenemen in hun enthousiasme.

Bedankt aan onze sponsors