Wie zijn we?

5 september 2009.

In Torhout gaat de musical Honk! in première. Een gemotiveerde amateurcast van meer dan 40 acteurs, ondersteund door een professionele crew en live-orkest brengt onder de vleugels van de plaatselijke toneelvereniging de eerste Vlaamse versie van de hitproductie van Stiles en Drewe. De spanning is te snijden, temeer daar de componist en schrijver in de zaal zitten. Ze zijn speciaal overgekomen van Engeland om deze versie mee te maken…

De commentaren zijn overdonderend. Ook de schrijvers zijn zó onder de indruk, dat ze de Europese première van hun nieuwste stuk - Peter Pan - beloven aan dit team enthousiaste jongelingen.

Om organisatorische mogelijkheden te vergroten, werd door het creatieve en organisatorische team achter Honk! een eigen vzw opgericht. De nieuwe Brugse musicalvereniging werd KotéKoer vzw gedoopt, als knipoog naar een aloude theaterterm. Als eerste productie werd dus gekozen voor de geweldige opportuniteit om als eerste op het Europese vasteland Peter Pan - de musical van Stiles en Drewe te brengen.

In de jaren die volgden werden nog de jongerenmusical ‘Seussical Jr’, Stephen Sondheims 'Merrily We Roll Along' en de komische horrormusical 'Little Shop of Horrors' op poten gezet.

Tenslotte stond KotéKoer 5 jaar na oprichting terug in de Stadsschouwburg voor de opvoeringen van ‘Beauty and the Beast’. Zonder twijfel de grootste uitdaging die we in ons ‘korte’ bestaan hebben mogen meemaken.

Begin 2015 werd het bestuur van KotéKoer grondig vernieuwd. Er kwamen verschillende nieuwe, enthousiaste medewerkers bij, Lise Tamsin verliet het dagelijks bestuur van KotéKoer. We willen Lise van harte bedanken voor de jarenlange inzet voor onze vereniging

We hopen met KotéKoer de komende jaren nog veel verschillende musicalgenres te mogen brengen. Het is onze missie om dat telkens in een zo professioneel mogelijke omkadering te doen, maar wel heel veel mensen de kans te geven hun eerste stappen op het podium of achter de schermen te zetten.

Bedankt aan onze sponsors

Fordle's
Stad Brugge - Cultuur